Recensies
4,9
7 recensies
Laat anderen weten wat je ervan vindt
Michael van Sichem
· 2 februari 2017
Nieuwe deuren geplaatst !
Met glassecties 😀👍🏼
Raimon Roosjen
· 10 september 2016
Top organisatie
6-kamp 2016, korps gasselternijveen bedankt.
Roel Ramaker
· 29 april 2017
Uitstekent werk doen mijn achterbuurman is er ook bij
Peter Neef
· 11 september 2016
Prima 6 kamp was erg gezellig!!
Video's
Vanmorgen werden we opgeroepen voor bijstand bij een zeer grote brand in Musselkanaal. Onze uitruk en wat wij aantroffen zie je in de video!
78
3
Berichten

Vanochtend zijn wij gealarmeerd voor een dienstverlening in Gasselternijveen. Ter plaatse zat er iemand in een traplift die vast stond. De lift wilde niet meer voor of achteruit. Door de hoogte lukte het niet om er op eigen gelegenheid uit te komen. We hebben een ladder geplaatst en degene ondersteund om zo naar beneden te komen.

Voor de tweede keer vanochtend gingen onze piepers af. Dit keer voor een schoorsteenbrand in Gasselternijveenschemond. Hier was brand ontstaan in het isolatiemateriaal rondom de afvoer van een palletkachel. Nadat de afvoer was gedemonteerd hebben we plafond en dakplaten rondom de pijp verwijderd.
Salvage zal de bewoners bijstaan in de afwikkeling van de schade.

Berichten

Vanmorgen om 9:15 uur werden wij gealarmeerd voor een dier te water in Drouwenerveen. Ter plaatse lag er een paard al geruime tijd in een vijver. Vrij snel is het gelukt om het dier naar de kant te krijgen om vervolgens m.b.v. de collega’s van Gieten het dier op de kant te krijgen. Helaas was het dier zo verzwakt dat het niet is gelukt om het in de benen te krijgen. De opgeroepen veearts heeft i.o.m. met eigenaar besloten het dier te laten inslapen.

Ook in 2018 zijn we nog steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Hou je van spanning en wil je iets voor de gemeenschap doen? Stuur een pb voor meer informatie of kom langs op onze oefenavond (maandagavong 19.00 uur).

foto van Brandweer Gasselternijveen.

Vanavond werden we gealarmeerd voor stormschade aan de Julianalaan in Gasselte. Op de weg tussen Gasselternijveen en Gasselte lag een boom over de weg, die de halve weg blokkeerde. We hebben de boom weg gehaald zodat de weg weer vrij is voor het verkeer.

Vanochtend om 8:40 uur werden wij gealarmeerd voor een ongeval beknelling in Nieuwediep. Bij aankomst zat de bestuurder inderdaad nog bekneld in het voertuig. In samenwerking met ambulance en MMT is de patiënt bevrijdt en overgebracht naar een ziekenhuis.

Vanmorgen werden we opgeroepen voor een dier te water in Gieterveen. Het bleek hier te gaan om een paard. Door onbekende oorzaak is het paard in een sloot terecht gekomen en kon hier niet zelfstandig meer uit komen. We hebben samen met de eigenaren en een boer uit de buurt het paard uit de sloot weten te halen.

Om 17:15 uur zijn wij gealarmeerd voor een woningbrand aan de Plantsoenstraat in Gasselternijveen. Bij aankomst bleek de keuken vol rook te staan. Met 1 straal HD (hogedruk) hebben we de brand in de keuken kunnen blussen. Vervolgens hebben we de woning geventileerd m.b.v. een ventilator. Salvage is ingelicht en deze zal de bewoners bijstaan met de afhandeling van de schade.

https://youtu.be/t7D-5o94L6A

foto van Brandweer Gasselternijveen.

Vanmiddag werden we opgeroepen voor een ongeval buiten aan de Noordzijde in Gasselternijveenschemond. Het bleek hier te gaan om een gaslucht die geroken werd. Ook de collega's uit Stadskanaal waren opgeroepen. Ter plaatse bleek er geen sprake meer te zijn en er werd niks waargenomen. Voor de collega's uit Stadskanaal was dit reeds de 3e melding van het ruiken van een gaslucht in deze buurt. Waar de lucht precies vandaan kwam is niet bekend.

Rond 16.00 uur vanmiddag werden we opgeroepen voor een verkeersongeval op de kruising Wintersdijk/Boslandsedijk. In de auto kregen we van de meldkamer te horen dat het ongeval een uur daarvoor al gemeld was en dat er niemand meer in de auto zat. We kregen de opdracht om onder prioriteit 2 toch nog even naar de ongevalslocatie te gaan. We zijn ter plaatse wezen kijken en hebben een lint gespannen om de auto zodat voor mensen die er langs zullen komen duidelijk is dat dit ongeval bekend is bij de hulpdiensten. Berger Hamstra zal de auto in de loop van de avond gaan bergen.

Een mooi gedicht van de sint

foto van Brandweer Gasselternijveen.

Vanmiddag werden we opgeroepen voor een brand wegvervoer in Gasselternijveenschemond. Het bleek hier te gaan om een patatwagen. Bijna ter plaatste kregen we van de meldkamer de informatie dat de brand door een omstander geblust zou zijn. We hebben nog een nacontrole gedaan.

foto van Brandweer Gasselternijveen.
foto van Brandweer Gasselternijveen.

Zondagmiddag is Sinterklaas met twee Zwarte Pieten langs geweest op de post. Nadat de kinderen verschillende liedjes hadden gezongen werden de cadeaus uitgedeeld.
Het was een spannende maar leuke middag.

foto van Brandweer Gasselternijveen.
foto van Brandweer Gasselternijveen.

Brandweer Gasselternijveen zoekt nieuwe vrijwilligers. Iets voor jou? Of ken je iemand tag die man of vrouw!

foto van Brandweer Gasselternijveen.