Video's
Kevin van Creij in actie tijdens het brabants kampioenschappen vendelen #gilde #vendelen #vught #soest
16
5
Christiaan Dankers in actie.
7
Berichten

Beste jongens en meisjes,

Ben je benieuwd naar het gilde? Wil je een keertje meedoen? Of zelfs uiteindelijk meelopen tijdens de optocht met Koningsdag? Sluit dan nu aan bij een van onze workshops!

foto van Gilde Sint Barbara Sint Sebastiaan Vught.
Het lijkt erop dat je problemen ervaart bij het afspelen van deze video. Probeer je browser opnieuw op te starten als dit het geval is.
Sluiten
1.160 weergaven
1.160 weergaven
Gildenkring Hoge Schuts

Moergestel jeugdtoernooi 2018

Berichten

Christiaan Dankers is zojuist jeugdkampioen vendelen geworden tijdens de eerste (indoor)wedstrijd van het seizoen in Moergestel

foto van Gilde Sint Barbara Sint Sebastiaan Vught.
foto van Gilde Sint Barbara Sint Sebastiaan Vught.
foto van Gilde Sint Barbara Sint Sebastiaan Vught.

As zondag heeft onze jeugdvendelier Christiaan Dankers zijn eerste (indoor) wedstrijd in Moergestel. Iedereen is van harte welkom!

Opening is om 12:15, Christiaan start om 14:55.

De locatie is sporthal “ Stokeind “...
Navigatie gegevens:
Stokeind 11
5066XA Moergestel

Meer weergeven

A.s. maandag is de tweede workshop ter voorbereiding (en kennismaking) van Koningsdag. Wie sluit er aan? Iedereen is welkom!

foto van Gilde Sint Barbara Sint Sebastiaan Vught.

Zojuist te gast geweest bij Avulo FM voor het programma Culturelure.

Uitzending: woensdag van 09.00 uur tot 10.00 uur.

Herhaling: vrijdag van 09.00 uur tot 10.00 uur en zondag van 20.00 uur tot 21.00 uur.

foto van Gilde Sint Barbara Sint Sebastiaan Vught.
Gildekring Maasland heeft 6 nieuwe foto's toegevoegd.

De allereerste Jaarvergadering van de nieuw opgerichte Kringcommissie Jeugd was vanavond een feit in het gildehuis van het gilde Sint-Joris en Sint-Sebastiaan t...e Enschot-Heukelom. Tijdens deze eerste vergadering werd ook het Instellingsbesluit van deze Kringcommissie getekend waarbij de Kringcommissie een officiële status kreeg. Vanuit de Kringoverheid wensen wij de nieuwe Kringcommissie Jeugd heel veel succes voor de toekomst!

Meer weergeven

Afgelopen maandag werd er druk geoefend tijdens de 1e workshop te voorbereiding van Koningsdag. De tweede workshop is op maandag 19 februari. Iedereen is weer welkom om aan te sluiten.

foto van Gilde Sint Barbara Sint Sebastiaan Vught.

A.s. maandag de eerste workshop ter voorbereiding van Koningsdag. Iedereen is welkom om aan te sluiten.

foto van Gilde Sint Barbara Sint Sebastiaan Vught.
MRT4
Zo 11:00 UTC+01Stokeind, 5066 XA Moergestel, Nederland
17 personen zijn geïnteresseerd
MRT26
Ma 19:00 UTC+02Gymzaal de Kwebben
2 personen gaan
FEB19
Ma 19:00 UTC+01Gymzaal de Kwebben
1 persoon ging
JAN29
Ma 19:00 UTC+01Gymzaal de Kwebben
2 mensen gingen
foto van NBFS Indoortoernooi Moergestel.
NBFS Indoortoernooi Moergestel
32 vind-ik-leuks
2 personen praten hierover
Gilde Sint Catharina Vught heeft 22 nieuwe foto's toegevoegd aan het album Teerdag 2017.

op deze teerdag werden veel jubilarissen in het zonnetje gezet. Bert Lamboo, Toon Hoogwaarden en John van den Wittenboer waren 25 jaar lid van het gilde. Leo va...n Cuijk was 40 jaar bij ons gilde en Rhijn v.d. Sande was zelfs 60 jaar bij het Gilde betrokken. Verder werden de nieuwe dekenen geïnstalleerd en werden schutterskampioen van 2017 Jos van Gogh en vendelier Bart Kluytmans gehuldigd voor hun prestaties in het afgelopen seizoen.

Hierna was er een verrassing voor onze hoofdman Bert Kluytmans, die na een uitvoerig woordje van de locoburgemeester benoemd werd tot lid in de orde van Oranje-Nassau. Speciaal voor dit heuglijke feit kwam drumband Oude Post uit Den Bosch (Waar Bert al jaren instructeur is) om een serenade te brengen

Meer weergeven

Onze hoofdman Bert Kluytmans werd vandaag tijdens het officiële gedeelte van onze teerdag verrast: Hij ontving een onderscheiding als lid in de orde van Oranje-...Nassau uit handen van locoburgemeester Peter Pennings. Van harte hoofdman!

Meer weergeven
VUGHT - Tijdens de jaarlijkse Teerdag van het St. Catharina Gilde werd Vughtenaar H.J.M. Kluijtmans zaterdag aangenaam verrast. Hij kreeg de versierselen opgespeld die horen bij de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
bd.nl
Gilde Sint Catharina Vught

Morgen is de jaarlijkse teerdag van ons gilde. Om 09:00 uur beginnen we deze feestelijke dag met een mis in de Heilig Hart kerk in Vught. Iedereen is van harte ...welkom.

Na de heilige mis zijn er diverse jubilarissen die worden gehuldigd tijdens de koffietafel en is de lunch. Daarna is er een gezellige middag die wordt afgesloten met een diner.

De Teerdag stamt nog uit de tijd dat de gilden een keer per jaar de kas verteerde. Met andere woorden ze maakten de pot met geld leeg door te feesten. Een oud gebruik dat meestal in het najaar plaatsvond: een mooie opsteker om met een positief gevoel de donkere wintermaanden in te gaan. Op de teerdag werden voor het teren ook de schulden, contributies en de pacht van de trommen betaald om goed het nieuwe jaar in te gaan.

Meer weergeven